Filip och Fredrik
Jag kom visserligen in i gårdagens program först efter en halvtimme, så någon komplett redogörelse kan jag inte ge. Vad jag däremot kan göra är att objektivt beskriva det jag faktkt hann se, och jag svär att 40 minuter aldrig gått så långsamt. Det började med att de båda programledarna ägnade sig åt wrestling i två minuter iförda blöja och napp. Efter att ha rullat några repriser på den fete programledarens kön när det tittade ut som en sköldpadda ur blöjan var inslaget över, och direktsändningen ifrån studion tog vid.
Väl i studion ägnades återstående halvtimme åt att Jonas Gardell visde att hans engelskakunskaper är lika omfattande som hans hårväxt, och att den långa programledaren sa stora och komplicerade ord på omväxlande engelska och svenska med en hastighet av sju ord per sekund, samtidigt som den tjocke programledaren la in en stöt på Marilyn Manson. Programmet avslutades tio minuter för sent i sama stora stil, nämligen med att en överviktig wrestler med blond hockeyfrilla och hotpants kom in och kastade ut de båda värdarna.
Jag vet inte om de av er läsare som såg programmet kanske var av en annan upfattning, men för mig är det uppenbart att Filip och Fredrik äntligen fått slut på idéer och snart är ett minne blott. Ni skulle slutat efter High Chaparall grabbar, då ni fortfarande var på topp!
Avslutningsvis en stilla undran: Har Lisa Ekdahl något existensberättigande?
//Rocky
GRILL!
Äntligen är värmen här! Och vad bättre sätt att fira än att gå från ord til handling. Det jag talar om, kära läsare, är att jag igår tände min grill för första gången i år. Och detta grillår kan bli något alldeles extra. Mitt weapon of choice är som alla andra år en klotgrill, svart som KITT. Vad som skiljer denna nyinköpta skönhet från forna somrars är storleken. Jag har valt att öka diametern på gallret ifrån cirka 45 cm till hela 58 cm. Detta av två anlednigar. För det första ger det en stor fördel om man är ett större sällskap som grillar, så att man slipper grilla och äta i omgångar. Men en stor grill är även mycket bättre än en liten då man är få som nyttjar den. Genom att endast låta halva gallret ligga rakt över glödande kol kan man använda sig av den så kalade indirekta värmen, som nämns i så varma ordalag i Licence to grill.
Jag har nämnt i tidiare inlägg att jag skall ägna grillsäsongen till att experimentera med marinad, och om jag får säga det själv, så var pilotmarinaden en mycket bra start. Det som gjorde susen var en skvätt honung, två eller tre skvättar olja, en nypa salt och lika mycket peppar och några droppar pressad citron. Dessa ingredienser fick tillbringa ett drygt dygn i en plastpåse tillsammans med två ovanligt fina benfria kotletter. Och tro mig, det var fantastiskt.
Så nu återstår att finslipa denna marinad under de kommande veckorna. Förhoppningsvis skall denna honungsmarinad snart ha uppnått perfektion så att jag kan bredda mitt register till att även innefatta en lite kryddigare marinad. Någon som vill tipsa eller kanske rentav ha en grill-off i sommar?
//Rocky