GRILL!
Äntligen är värmen här! Och vad bättre sätt att fira än att gå från ord til handling. Det jag talar om, kära läsare, är att jag igår tände min grill för första gången i år. Och detta grillår kan bli något alldeles extra. Mitt weapon of choice är som alla andra år en klotgrill, svart som KITT. Vad som skiljer denna nyinköpta skönhet från forna somrars är storleken. Jag har valt att öka diametern på gallret ifrån cirka 45 cm till hela 58 cm. Detta av två anlednigar. För det första ger det en stor fördel om man är ett större sällskap som grillar, så att man slipper grilla och äta i omgångar. Men en stor grill är även mycket bättre än en liten då man är få som nyttjar den. Genom att endast låta halva gallret ligga rakt över glödande kol kan man använda sig av den så kalade indirekta värmen, som nämns i så varma ordalag i Licence to grill.
Jag har nämnt i tidiare inlägg att jag skall ägna grillsäsongen till att experimentera med marinad, och om jag får säga det själv, så var pilotmarinaden en mycket bra start. Det som gjorde susen var en skvätt honung, två eller tre skvättar olja, en nypa salt och lika mycket peppar och några droppar pressad citron. Dessa ingredienser fick tillbringa ett drygt dygn i en plastpåse tillsammans med två ovanligt fina benfria kotletter. Och tro mig, det var fantastiskt.
Så nu återstår att finslipa denna marinad under de kommande veckorna. Förhoppningsvis skall denna honungsmarinad snart ha uppnått perfektion så att jag kan bredda mitt register till att även innefatta en lite kryddigare marinad. Någon som vill tipsa eller kanske rentav ha en grill-off i sommar?
//Rocky
Fint att du har blivit så rutinerad på grillning så att du kan börja använda dig av tipsen på License to grill! I sommar får det helt enkelt bli upp till bevis!
Jag kan för övrigt meddela att det var mycket mumsigt =)
LÅter härligt med grill!! Såg på TV att man även kunde marinera i Cider. Kanske ett tips värt att pröva? /Kram Mami