Vett och etikett
Vår värld är full av människor, vilka alla kan kategoriseras på olika sätt. Detta är i många fall ett stort problem, vilket inte minst Andra världskriget är ett alltför tydligt exempel på. Dock finns det kategoriseringar av människan som är betydigt mer harmlösa, och som inte får alltför stora följder. Likväl är det viktigt att belysa dessa andra sätt att göra skillnad på folk och folk. Ett av de mer kända exemplen från vår tid är hur Kexchoklad ska uttalas korrekt (för den som är oinsatt i problemet med kexchoklad kan nämnas att nya rön visar att det uttalas tjexchoklad).
På senare tid har en annan metod för kategorisering av människan fått mer uppmärksamhet i media. Det är frågan om "Bananintagsetikett". På ren svenska handlar det om hur man korrekt inmundigar en banan. Varianterna är, vilket framgår av länken i föregående mening, många, men enkelt sett kan man säga att det handlar om två grundvarianter. Antingen först skala hela, för att sedan äta hela, eller att skala en bit för att sedan äta en bit, för att på så vis växelvis försöka uppnå mättnad.
Den så kallade folkvettsexperten Ribbing, vilken svarar på läsarens fråga helt utan att ägna ringaste tanke åt problemet, förordar växelvis skalning. Jag är av motsatt uppfattning. Jag har dock starka belägg för mitt påstående att bananen ska skalas till fullo innan ätandet. Beviset:
Apor äter bananer efter att först ha skalat hela. Se bifogad video:
http://www.youtube.com/watch?v=kvY6Im3iETw.
De om några borde ju veta hur det ska göras. Sedan är det bara att beklaga att Magdalena Ribbing i ett huvudlöst svar på en tydligt missanpassad individs fråga lykades missbruka sin ställning som offentlgit känd så grovt. Dylik spridning av felaktigheter för tankarna til Bagdad Bob. Synd på Ribbing, som annars är säkerheten själv.
Nå? Hur äter du banan? Växelvis eller som experterna?
//Rocky
Fast bara för att apor äter bananer på ett visst sätt innebär ju inte det att vi bör göra likadant. Eller rekommenderar du följande om man är törstig? Se länk nedan
http://www.youtube.com/watch?v=0ya3w-rH4Fw
Jag utnyttjar funktionen skalet så att man kan äta bananen utan att bli kladdig. Det är det enda rätta.
Jag skalar bananen successivt helt klart, skalar lite, och äter lite. Om man skalar hela bananen innan man äter den så måste man ju hålla i den ätbara delen. Det kan bli ett problem om man är utomhus och inte kan tvätta händerna innan, speciellt i dessa influensatider! =)
Jag gör förmodligen som de flesta, äter bananen och slänger skalet... Ärligt talat gör jag enligt "vett o etikett". Skalar bryter av o håller i handen. //Kram mami
Äter aldrig banan Äckligt
däremot e ja på banan
Heja Barca
mamis andra inlägg e papis
Nästa fråga då! Som är nästan ännu klurigare, hur öppnar man bananen? Jag öppnar bananen där den har suttit fast i grenen.
Medans "ursprunget" visar att man öppnar från andra hållet (se bifogad länk).
http://www.youtube.com/watch?v=nBJV56WUDng&feature=player_embedded
Lite närmare efterforskiningar visar att man bör öppna på det sättet som JAG alltid har valt att öppna bananen. Man får tydligen i sig banankärnorna om man bryter upp den i botten, dessa ska man akta sig för i varmare länder då de kan innehålla bakterier.
Jag skalar hela bananen. sedan äter jag den, och om jag vill slänga skalet och bara tagit en tugga, tar jag den i handen, sedan får man i sig en banan på 2 tuggor.
Det andra som denna terrorist tank skriver om att man äter pizza med kniv och gaffel, ja kanske om man äter en italiensk pizza(smakar skit), men om det är ifrån Pizzeria Downstairs (Kommer du ihåg detta underbara ställe?) eller någon annan turkpåburk pizza är det händerna som gäller
Jag brukar äta skala av allt eftersom jag äter, för att inte bli lika kladdig om fingrarna som om jag börjat äta först när hela bananen var skalad.
Däremot anser jag att apor bäst vet hur dessa frukter ska ätas och ingen annan!